Wintersport

Hartje winter, en een dik pak sneeuw; ook dan kunt u zich prima vermaken rondom het Seepark resort. Er zijn rondom het park volop langlauf mogelijkheden, daarnaast kunt u ook nog indien gewenst een slee huren bij het hotel.

Met de twee hoogste bergen Eisenberg ( 636 m) en het Knüllköpfchen (634 m), biedt het Hessische middengebergte ideale en veelzijdige wintersportmogelijkheden met ski-, langlaufmogelijkheden en rodelbanen.

Skiliften skipistes vindt u bij de Eisenberg (10 km) en in Neukirchen (20 km). Het skigebied heeft 2 skipistes en 2 langlaufloipen. De pistes, rodelhellingen en loipes hebben verlichting. De skischolen voor beginners en enigszins gevorderden lokken ieder jaar vele wintersportliefhebbers naar deze regio.
Langlaufen kunt u direct vanuit het Seepark in het prachtige uitgestrekte natuurgebied rondom Kirchheim. Langlaufloipen bevinden zich in Oberaula en Olberode (10 km). De Hoch-Knüll-Loipe in Schwarzenborn is 1 van de 10 verschillende natuurloipen met een lengte van 6.2 km. De loipe verloopt over wegen die voornamelijk in het bos liggen en de moeilijkheidsgraad is licht tot middelzwaar (blauw).

Knüll
Als het winter is in de Knüll-regio en er voldoende sneeuw ligt, kunnen langlaufliefhebbers zich aan de stadsrand van Schwarzenbron uitleven op een 6,2 km lange loipe (circuit). Op een hoogte van tussen de 520 en 560 m heeft deze loipe een lichte tot gemiddelde moeilijkheidsgraad (blauwe loipe).

Informatie over de skigebieden vindt u hier

Kirchheim / Hessen in Duitsland