Omgeving Kirchheim

Het vakantiepark Seepark Kirchheim ligt in het hart van Duitsland, het ligt rondom een 10 hectare groot stuwmeer.

Natuurparken

Natuurpark Kirchheim

Dit is een bijzonder natuurpark waar een grote verscheidenheid aan dieren rondloopt. U vindt er onder andere herten, geiten, schapen, eekhoorntjes, wasberen… Er zijn ook verschillende soorten bijzondere vogels te vinden zoals fazanten, valkparkieten, grasparkieten en zebravinken.
De entree is €2,- voor volwassenen, voor kinderen & jongeren van 6-18 jaar is het €1,-.
De openingstijden en meer informatie kunt u vinden op de website van Kirchheim..
Natuurpark Kirchheim Natuurpark Kirchheim

Natuurpark Meißner-Kaufunger

Het is een bos met een van de sierlijkste natuurlijke landschappen in Duitsland. Het natuurpark is in 2008 uitgebreid en is ca 93 000 ha groot. Het natuurpark biedt vele goede wandelmogelijkheden. U kunt op de site van het natuurpark verschillende wandeltips vinden. De Hoge Meissner (754 m) ten noorden van de hoogste berg van Hessen en wordt beschouwd als de thuisbasis van de beroemde sprookjesfiguur Vrouw Holle.

In het park is ook een speciaal blotenvoetenpad aangelegd, u kunt daar een wandeltocht afleggen op blote voeten. Aan het begin van het pad staat een metalen doos klaar, daar kunt u de entree van een symbolische 1 euro in stoppen, en daarna begint uw tocht. Honden zijn op dit pad (uiteraard) niet toegestaan. Lees meer over het blotenvoetenpad op de website van het natuurpark.
Natuurpark Meißner-Kaufunger in DuitslandNatuurpark Meißner-Kaufunger in Duitsland

Sport

Waterskieën

Op Seepark zelf kunt u op het stuwmeer (leren) waterskieën op de waterskibaan. U doet dit dan niet achter een boot aan, maar aan een waterski-kabelbaan. Het is makkelijk en veilig voor iedereen met een normale lichamelijke conditie, kunnen zwemmen is wel een vereiste.
De snelheid is traploos instelbaar zodat zowel de beginner áls experts zich goed kunnen vermaken. De expert kunnen ook nog saloms doen, of de skischans nemen.

Paardrijden

Er zijn verschillende plekken waar u recreatief kunt rijden,hier een aantal adressen;
Freizeitreiterhof Aumühle, Oberaula-Wahlshausen, Tel. +496628-7481.
Reckeröder Hof, Reckerode Tel. +496625-8105.
Reitstall Hoffmann, Kirchheim-Frielingen, Tel +496628-772883 en +49173-9763226.

Attractieparken

Erlebnispark Steinau

Voor de kleintjes onder ons
Met 17 hectare is dit uitgegroeid het grootste amusementspark van oost Hessen.
Voor kinderen tot twaalf jaar is hier de mogelijkheid om een ritje te maken op een van de pony’s of ezels. In het park zijn er verschillende attracties zoals klimtoestellen, waterattracties, kabelbanen, glijbanen, trampolines en een ook trein waarmee het park verkend kan worden. Er is ook een kinderboerderij met diverse dieren; van ganzen en eenden tot varkens en geiten.
Voor de plattegrond, prijzen en openingstijden kijkt u op de website van het park.
Erlebnispark Steinau, een attractie park voor de kleintjes onder ons

Rodelbaan: Silbersee Bob

Een moderne, avontuurlijke, all-weather rodelbaan van 750 meter lang en bootverhuur (waterfietsen), trampoline springen, een speeltuin én een kinderboerderij!
Voor de grote mensen is er een ‘Biergarten’ waar naast verschillende bieren,ook heerlijk gegeten kan worden onder genot van een geweldig uitzicht.
Kijk op de website van Silbersee Bob

Voor de warme zomer: Zwembad Kirchheim

Voor in de warme zomers is er in Kirchheim een zwembad met een 55 meter lange glijbaan, een wildwaterbaan, maar ook een peuterbad voor de kleintjes.
Bekijk meer informatie over het zwembad

Kirchheim / Hessen in Duitsland